Wat is Balayage?

Balayage is een Frans woord dat vegen of schilderen betekent. Het is een highlighting techniek die uit de losse pols wordt gedaan zonder folies te gebruiken. Het zorgt voor een natuurlijk zacht contrast wat perfect werkt met de natuurlijke valling en kleurtonen van jouw eigen haar. Hierdoor zul je merken dat je vaak wel tot 12 weken kan doen met een balayage techniek en soms nog wel langer omdat je geen harde uitgroei creëert zoals met de klassieke highlights.  

Bij een Balayage draait alles om zachte contrasten die beweging en diepte toevoegen zonder harde lijnen.

Kapper Lisse  Kapsalon in Lisse

Is een balayage ook voor jou?

Als je een kleur wil hebben die er natuurlijk uitziet zonder harde uitgroei lijnen van een klassieke highlight of lowlight techniek, dan is een Balayage perfect voor jouw haar.

Balayage kan voor alle haarlengtes en kleuren werken, van kort haar tot een lange boblijn en lang haar met of zonder lagen erin. Maar ook als je een mix wilt hebben van blond en een donkere kleur voor meer diepte in je haar, of wanneer je een fashion kleur zoals paars, rood en koper wilt is een Balayage een goede keuze.

Het onderhouden van een
kleur / balayage

Balayage is onderhoudsvriendelijke haarkleuring waarbij je geen duidelijke uitgroei ziet zoals bij een klassieke folietechniek of totaal kleuring.

 

Om de levendigheid en levensduur van uw kleur zolang mogelijk te beschermen, is het belangrijk om  professionele shampoo en conditioner zonder parabenen te gebruiken die op jouw haar en kleur is afgestemd om kleurvervaging te verminderen. Vermijd ook overmatige gebruik van hitte op je balayage-stukken en gebruik sowieso altijd een product wat je haar beschermd tegen invloeden van buitenaf

 

EXTRA TIP!
Tussen je balayage-afspraken kun je een toning behandeling doen om jouw kleur weer een boost te geven tot en met de volgende afspraak. Via mijn webshop kun je ook producten bestellen die zacht zijn voor je haar en voldoende bescherming geven.

17879913476140689.jpg