Wat is een
keratine behandeling?

Follow Us

  • Facebook
  • Instagram
nadenkend

Geen permanente straightening behandeling!

Laat ik beginnen met wat een keratine behandeling in ieder geval niet is!
Er bestaat 1 grote misverstand over de keratine behandeling, en dat is dat je er stijl haar door krijgt. Het is heel belangrijk om te weten dat een keratine behandeling GEEN permanente straightening behandeling is!!!

Wat is het dan wel? Dat ga ik je hier onder uitleggen.

Wat is keratine en wat doet de behandeling?

Keratine is een lichaamseigen bouwstof die ook voorkomt in je haar, het zorgt ervoor dat je haar sterk en gezond blijft. Door invloeden van buitenaf beschadigt de keratine in je haar, en dus je haar zelf. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van een föhn, haarkleuringen, maar ook door alle weersomstandigheden, verzorgingsproducten van lage kwaliteit, chloor en zeewater.

Door beschadigingen en een tekort aan de keratine krijgen mensen last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar. Een keratine behandeling geeft je haar een boost waardoor het glanzend, gezonder en minder pluizig wordt. Je haar wordt als het ware weer helemaal opgevuld met keratine, waardoor het ook weer makkelijker in model te krijgen zal zijn. Daarnaast heb je tot ongeveer 3 maanden plezier van een keratine behandeling.

Geen garantie voor steil haar

Er bestaan veel vooroordelen over keratine behandelingen. Als je een keratine behandeling overweegt, is het belangrijk te weten dat een keratine behandeling geen straightening behandeling is. Ik werk met de keratine producten van MUK met 100% formaldehyde vrije formules. Het voordeel hiervan is is dat deze de zwavelbruggen in het haar niet verbreken en niet minder schadelijker zijn voor onze gezondheidheid. Je haar wordt dus niet volledig stijl, maar afhankelijk van het haartype worden jouw krullen / slagen getemd. Je haar is na de behandeling glanzender, pluist veel minder en is je haar veel makkelijker handelbaar. Keratine slijt uit het haar bij regelmatig wassen en stylen. De resultaten van de keratine behandeling zijn daarom ook niet permanent.

Hoe ziet de behandeling eruit

>   Je haar wordt gewassen met een speciale shampoo om echt al het "vuil" uit je haar te verwijderen en je haarschubben open te zetten. Zo wordt de keratine beter opgenomen.  
 

>   Daarna borstel en föhn ik je haar helemaal droog.


>   Als ja haar schoon en droog is, breng ik de keratine aan. Dit wordt passé voor passé gedaan, zodat het product goed en geleidelijk wordt opgenomen. 


>   De keratine moet 50 tot 60 minuten inwerken. 


>   Overtollige keratine wat niet opgenomen is door je haar wordt kort uitgespoeld. Ook hier wordt geen conditioner of shampoo bij gebruikt.


>   Daarna föhn ik je haar met een borstel tot het helemaal droog en glad is en word het helemaal stijl gemaakt met een stijltang. 

>   Na het stijlen wordt je haar geknipt om te zorgen dat alles goed overloopt. (dit is vooral belangrijk als je veel krullen hebt)

>  De hele behandeling kan ongeveer 3,5 uur duren om alle stappen goed en zorgvuldig te uit te voeren.

Thuis na de behandeling

>   Het haar zal ook na de keratine behandeling goed verzorgd moeten worden. Bij de keratine behandeling krijg je van mij de juiste shampoo en conditioner en een olie treament mee naar huis t.w.v. €68.

>   Deze producten zijn 100% vrij van parabenen, sulfaten, minerale oliën. Daarmee voorkom je dat het effect van de behandeling sneller uit je haar verdwijnt.

>   Het is belangrijk dat je je haar 1 tot 2 dagen na de behandeling niet wast of nat maakt. Zo kan de keratine extra goed aan je haar hechten. 
 

>   Er bestaat geen wonder middel. Keratine is dat ook niet, dus je zal ook na deze behandeling je haar moeten verzorgen en zelf in model moeten brengen. Na een keratine behandeling zal dit wel makkelijker gaan omdat het beter handelbaar is dan haar dat dof, pluizig, stug en statisch is.
 
>   Ondanks dat ik het al eerder gezegd heb, wil ik het nog een keer zeggen voor de zekerheid: het haar wordt niet steil. Dit is een misvatting die ik vaak terug hoor. Ook al beloven andere salons dit misschien wel; een keratine behandeling biedt hier geen garantie voor.

Blond golvend haar

Prijslijst

DAMES
Wassen, knippen drogen
Wassen, knippen föhnen korthaar
Wassen, knippen föhnen langhaar


OLAPLEX HERSTEL TREATMENT *inclusief thuisbehandeling.
Incl. drogen
Incl. föhnen langhaar


HEREN
Wassen, knippen drogen heren
mannen grey blending (10minuten)
mannen basiskleur


KLEUREN
Basis kleur uitgroei /
totale kleuring + highlights vanaf *
Highlights / lowlights vanaf *
Bayage incl. gloss vanaf *


KERATINE BEHANDELING
Keratine behandeling 

*inclusfief olaplex salon treatment


€40,-
€47,50
€55,-


€69,50
€85,-

 


€32,50
€28,50
€47,50


€49,50
€69,50
€75,50
€98,50


€250


 

Contact

ALLEEN OP AFSPRAAK

Dinsdag:
17:00 - 21:00 

Woensdag:
09:00 - 13:00 / 17:00 - 21:00

Donderdag:
17:00 - 21:00

Zaterdag
09:00 - 17:00

VOOR VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN
BEN IK ALTIJD TELEFONISCH BEREIKBAAR

Kapelstraat 14, 2161 HD Lisse @olrikhairartist